Slimme innovatieve lichtoplossingen voor pluimveestallen

LEDverlichting poultry

Licht is, na de omgevingstemperatuur, een van de belangrijkste milieufactoren die bepalend zijn voor het welzijn, de groei en de productie van onder andere vleeskuikens en leghennen. Ledverlichting levert niet alleen een aanzienlijke energiebesparing op, goede ledverlichting beïnvloed ook het gedrag van het pluimvee op een positieve wijze. De R&D afdeling van LEDfactory heeft met de huidige LED technologie armaturen ontwikkelt die het mogelijk maken om het lichtspectrum van de leds veel specifieker af te stellen op pluimvee.

Ledverlichting voor pluimvee
Volgens onderzoekers van de WUR(bron: Pluimveeweb.nl) is het juist nu interessant voor leghennen- en vleeskuikenhouders om over te gaan op ledverlichting. De aanschafkosten zijn hoger, echter is de levensduur aanzienlijk langer en het energieverbruik veel lager. Een LED armatuur heeft gemiddeld 50.000 branduren tegen een spaarlamp maar 6.000. LED tubes met retrofitting hebben ca 25.000 branduren. Ledverlichting gaat minder snel stuk door trillingen dan spaarlampen of TL verlichting. Ga als pluimveehouder voor kwaliteit, want licht is niet langer een kostenpost maar een toegevoegde waarde voor uw stal.

LEDfactory producten voor pluimvee:

Project aanvragen

Kunstlicht speelt een belangrijke rol bij het houden van leghennen, maar wat het beste is, daarover verschillen de meningen! Er bestaat geen standaard lichtschema. Elke kippenhouder doet ’t weer anders als het gaat om lichtintensiteit of inval van daglicht in de stal.” Onderzoeker Marco Ruis (WUR)

Iedere stal heeft een vooraf bepaalde bestemming en doel. Elk armatuur is geschikt voor een bepaalde toepassing, maar niet geschikt voor elke stal. 

"LEDfactory deelt graag haar kennis, want onvoldoende kennis leidt tot vergelijk in prijs en niet tot vergelijk in toegevoegde waarde."


LEDfactory poultry is lid van Dutch Poultry Centre

Let op de juiste toepassing van uw stal in uw aanvraag, vergelijk product sheets en specificaties, zoals bijvoorbeeld de branduren! Goedkoop is vaak duurkoop, let daarom bij de berekening van uw Return On Investment op de vervangingswaarde en kosten bij goedkopere armaturen.


 

Wil je meer weten over LEDfactory?

Bel ons op:+31 (0)58 213 18 66